titelbalk
Zeiljacht ÆGIR
Belevenissen aan boord van onze Bavaria 34 Cruiser
Voorjaar 2023

18mei Lelystad Houtribhaven - Enkhuizen Binnenhaven Nieuw seizoen van start


WindOost tot Noordoost 3-4, tijdelijk afnemend 2
WeerZon en wolken, 15°C
Vertrek10:00
Aankomst13:45
Log8538,0 - 8552,0 (14,0 Nm)
Gps16,3 Nm


Het voorjaar was koud en nat. Pas vorige week werd voor het eerst de 20 graden bereikt. Met koningsdag wilden we een lang weekend zeilen, maar met temperaturen rond de 10 graden overdag hebben we het afgeblazen. Vandaag is het Hemelvaartsdag en we hebben vier dagen vrij om te zeilen. Het is wederom fris met maximaal 15 graden, maar de komende dagen beloofd het warmer te worden. We zijn gisteravond met Nienke aan boord gekomen. Robin en Nathalie komen met de trein naar Enkhuizen, waar het station aan de haven ligt.

Na een koude nacht met temperaturen dicht bij het vriespunt is het 's morgens bewolkt met af en toe een zonnetje. We ontbijten en gaan op tijd weg. Tot aan de hoek van de dijk is het heel hoog aan de wind, we halen het net zonder een slag te moeten maken. Daarna gaat het vrij hoog aan de wind naar de kop van het Enkhuizerzand. De boot loopt weer heerlijk door het water en de snelheid zit er goed in. Het is wel koud op het water. Shirt, trui, jas en zeiljas en zelfs de handschoenen gaan aan. Na de kop draaien we weg van de wind en wordt het allemaal een stuk rustiger. De laatste mijlen zakt de wind steeds verder in. Als de vliegjes komen, starten we de motor.

In de binnenhaven achter de brug ligt de Nuage met Frank en Marit aan boord al aan de kade. Het is rustig en we kunnen een mooi plekje aan de kant uitzoeken. We halen een ijsje bij Vivaldi, die zijn verhuisd naar het huisje van de Enkhuizer Almanak. Het ijs smaakt nog altijd even lekker! Daarna lopen we door naar het station om Robin en Nathalie op te halen. 's Avonds gezellig borrelen en dan slaat de vermoeidheid toe. We liggen op tijd te kooi terwijl de jongelui nog een spelletje spelen.

Home Home Home Home gastenboekMartijn a/b Ęgir